Се роди бебе пони во Зоолошката во Скопје

Скопската Зоолошката градина има нов член, соопштија од ЗОО Скопје, преку официјалната Фејсбук страница.

„Утрово се роди Лука, син на гордата мајка Голди“, стои во вчерашната објава на фејсбук-профилот на Зоолошката, заедно со фотографијата од малото пони.

Зоолошката градина изминатиот период почна редовно да известува за сите принови. Неодамна се роди мајмунче гибон, бамби срнче, а зоолошката беше збогатена со слонови и лемури.

Зоолошката градина во Скопје е основана во 1926 година. Располага со 495 животни од 96 вида, и тоа цицачи, птици и влечуги. Зоолошката е отворена секој работен ден, од 9 до 18 часот.