[Програма] Распоред на настапи на фестивалот „Земјотрес“

На неколку стејџови, вечер (1 февруари) во МКЦ ќе се одржи уште едно издание на фестивалот за свежа домашна музика „Земјотрес“.

Осмото издание на „Земјотрес“ повторно треба да донесе ритуал за јакнење на заедништвото на квалитетната македонска музичка сцена, со желба да се покаже релевантна содржина во време на инстант потрошувачка и вредности вон континуитет.

„Генерациите, музичките стилови, па и идеалите се менуваат, но алтернативната културна понуда е есенцијална за поттикнување на духот на новите, се побројни сограѓани со пософистицирани естетски потреби“, се вели во најавата за „Земјотрес“.

Во продолжение, целата прогтрама и распоред на настапите:

DANCING STAGE
20:20 – 20:40 Conspiracy
21:00 – 21:20 Sashko Kostov
21:40 – 22:00 Culture Development
22:20 – 22:50 Last Expedition
23:10 – 23:40 MVRSVR
00:00 – 00:30 Shock Troopers
00:50 – 01:20 Fluks
01:40 – 02:10 Svetlost
02:20 – 02:50 Blackstate

BIFE FROSINA STAGE
20:00 – 20:20 Filch
20:40 – 21:00 Voltaire Mani Al Hakim
21:20 – 21:40 Zulu 3.4
22:00 – 22:20 Daktili
22:50 – 23:10 Sethstat
23:40 – 00:00 DS Collective
00:30 – 00:50 PMG Kolektiv
01:20 – 01:40 Dragi Ivanov

TECHNO STAGE
23:00 – 00:00 Galatheia
00:00 – 01:00 Vidinovski
01:00 – 02:00 Barum Barum
02:00 – 03:00 Robotek
03:00 – 04:00 Mirko Popov

OX STAGE (МКЦ ХОЛ)
21:00 Gloomié