[Програма] „Пиволенд“ од денеска до недела на скопско Кале

Традиционалниот фестивал на пивото „Пиволенд 2014“ почнува денеска на скопско Кале.

[Програма]  „Пиволенд“ од денеска до недела на Кале

Седмото издание на оваа манифестација, која ќе трае до недела, ќе понуди повеќе од 50 видови пиво, храна и музика. Мотото на „Пиволенд“ и оваа година е промоција на македонската музика, култура и традиција.

Како и секоја година, влезот на „Пиволенд“ ќе биде бесплатен. Посетителите во текот на петте вечери ќе можат да ги следат настапите на „Леб и сол“, „Мизар“, „Културно Уметнички Работници“, „Астероид Б612“, „Хроматик Поинт“, „Бени & Нон стоп“, „Д Џон“, реге составот „Јосип А Лисац“, „Тумбао салса бенд“, Дани Димитровска, Тијана Дапчевиќ, Тамара Тодевска, Тајзи и повеќе македонски музичари.

Во рамки на „Пиволенд“ ќе има и дополнителен стејџ т.н. Фреш, за млади артисти, каде свирките ќе траат до три часот по полноќ. На програмата е и концертот „Трибјут ту Пинк Флојд“.

Погледнете ја целосната програма за „Пиволенд 2014“:

Среда, 20 август

– Астероид Б 612

– Хроматик поинт

– Бени и Нонстоп

– Леб и сол

– Д Џон

Четврток, 21 август

– Фреш ( Победници на конкурсот за млади бендови)

– К.У.Р ( Културно-уметнички работници)

– СИЗ

– СМАТ

– Тијана Дапчевиќ

– МВП ( СР)

– Мизар

Петок, 22 август

– Фреш ( Победници на конкурсот за млади бендови)

– Пука банд брука

– Тумбао салса бенд

– Тајзи

– Тамара

– Диџеј Славе

– Галактик експлорерс (диџеј Кокс)

Сабота, 23 август

– Фреш( Победници на конкурсот за млади бендови)

– Димитар Андоновски

– Трибјут 2 Пинк флојд

– Дани Димитровска

– Јосип А Лисац

– Жаре Бербер

Недела, 24 август

– Бански старчета

– Селимова-Желчевски

– Влатко Лозановски- Лозано

– Бета хаус

– Тони Михајловски и „Скандал састаф“