Поинаку: Ги мапиравме дивите депонии во Битола кои мора најскоро да се исчистат

Битолската иницијатива Поинаку, која има свои членови во Советот на Битола, информира дека одржале работна средба со директорката на ЈП „Комуналец“, Гордана Наумовска.

Габриела Илиевска, Иван Чулакоски и Алмир Адемоски на Наумоска и доставиле листа на барања од иницијативата, но и барања од граѓаните што биле доставени до советниците.

„Ги мапиравме дивите депонии во градот и околината кои мора во најскоро време да бидат исчистени, побаравме санација на возилата за собирање на отпад, како и промена во распоредот на собирање на истиот, секојдневно миење и чистење на улиците, како и формирање на Комунална редарска служба. Разговаравме и за останати проблеми со кои се соочуваат граѓаните секојдневно“, соопштува Поинаку.

Од иницијативата велат дека реализацијата на нивните барања ќе ги следат секојдневно, но и ќе ја дополнуваме листата согласно барањата и потребите на сограѓаните.

Во продолжение барањата на иницијативата: