[Подкаст] Карантин, адаптација и интернет – Култура во пандемија

Културата беше една од најпогодените сфери од пандемијата Ковид 19 која со месеци ги остави затворени кината, театрите, музичките фестивали. Отворањето оди споро и носи цел просес на адаптација. Во овој подкаст на Радио МОФ, за предизвиците кои ги донесе пандемијата, зборуваат младиот актер Бобан Алексоски од независниот театар „Златен елец“, Сара Ферро од фестивалот за документарен филм „Македокс“ и Ангела Кунгуловска од „Д фестивал“.

* Оваа содржина е изработена со помош на Европската Унија во рамките на Проектот за младинско изразување. За објавените содржини е одговорен Младински образовен форум и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.