Петто издание на Скопски градски Фестивал

Од 7 до 15 мај на повеќе локации низ Скопје ќе се одржи петтото издание на Скопскиот градски Фестивал.

Како што информираат организаторите, фестивалот ќе започне со концерт на Roggers & Harrison и CODE 369 во малата сала на Филхармонија. На 9- ти мај во Дансинг салата на МКЦ концерти ќе имаат ВLLA BLLA BLLA, Мухамед Ибрахими, 3rd Brigade, а ќе биде поставена и изложба на Марга Рита а на 15 ти мај во малата сала на Филхармонија ќе настапи MIYATTA.

Фестивалот е поддржан од Министерството за култура.