Нога Ерез е четвртата музичарка со настап на фестивалот „Здраво Млади“

Од Младинскиот културен центар известуваат дека четвртата потврдена гостинка која ќе настапи на фестивалот „Здраво млади“, чие единаесетто издание е закажано за 26 и 27 август во Парк МКЦ.

Нога Ерез гo наоѓа својот глас на „KIDS“, нејзиниот втор албум, направен со нејзиниот креативен и животен партнер Ори Русо, додаваат оттаму.

„Градејќи од необработената политика на нејзиното деби во 2017 година, „Off The Radar“, „KIDS“ се приближува до дома. Неговата продукција е заклучена околу текстовите што се занимаваат со личното и политичкото, смртност и загуба, војна и мир, несигурност и амбиција. Како и со „Off The Radar“, Ерез никогаш не ги влече нејзините удари, без разлика дали тоа е со политика или со продукција“, истакнуваат од МКЦ.

Светот се смени во последните 3 години по деби албумот „Off The Radar“, исто како и Нога Ерез, посочуваат од МКЦ, додавајќи дека нејзинот втор албум „KIDS“ е бурна реакција на светот во кој таа се наоѓа, оној во кој политиката проникнува секој ден.

„Албумот е одраз на времето во кое е направен и сериозно ја раздвижи музичката индустрија во (пост)пандемиска година. По низа синглови, „KIDS“ доаѓа преполн со поп-химни за 21 век. Покрај фантастичните оценки на албумот, гостувањата на late night програмите кај Jimmy Kimmel и Kelly Clarkson, насловните страни на реномирани списанија, Нога Ерез најави настапи на музичките фестивали Primavera 2022 и Coachella 2022“, велат од МКЦ.

Нога Ерез се придружува на „Viagra Boys“, „Shortparis“ и „Искра“.  Фестивалот „Здраво Млади“ ќе се реализира согласно мерките за организирање настани на отворен простор.

Раните билети се пуштени во продажба. Истите се достапни на билетарницата во МКЦ и online преку bileti.mkc.mk.