Најупотребуваните „емоџи“ годинава на Твитер

„Емоџи“ имаше многу големи моменти во 2015 година, од воведување нови пиктографи од нив со лансирањето на iOS 9.1, па се до прогласувањето на „емоџи“ за збор на годината според Оксфордскиот речник.

Emoji исто така, доби место во делот за топ трендови годинава на Твитер, кој ги издвои најупотребуваните „емоџи“ на социјалните медиуми во 2015 година.

10. Оган


9. Ракоплескање


8. Бакнеж


7. Искри


6. Две срца


5. Големо срце


4. Насмеано лице


3. Лице што плаче


2.Насмеано лице со очи во облик на срце


1. Лице што плаче од радост