Ленче Данаиловска на 25 август ќе ја отвори изложбата „Поезија во боја“

Во кафе бар „ЛИ“, во четврток, 25 август по 20 часот, ќе бидат изложени дела на Ленче Данаиловска, како дел од нејзината трета самостојна изложба „Поезија во боја”. Отворањето е најавено во 20 часот, а потоа делата ќе бидат изложени до крајот на септември.

На изложбата ќе бидат поставени триесетина дела работени во техниките акрил на платно и комбинирана техника. Изложбата следува по „Слики наместо зборови“ во 2015 и „Облици и изблици“ во 2018.

Насловот на третата изложба го претставува визуелниот израз, како колоритна поезија, поезија во боја.

Ленче Данаиловска е родена во Скопје, 1975 година. По професија е електротехнички инженер и работи во информатичка компанија. Долгогодишен еколошки и граѓански активист.

Од хоби, од чист мерак, се занимава со сликање, цртање и вајање се’ уште од детството.