[Колумна] Лезбиан, бајсекшуал, геј, трансџендер – модернизам

Од морето реакции, писма, колумни, јавни настапи и дебати околу референдумот за уставно дефинирање на бракот во Хрватска, издвојуваме две спротивставени гледишта. Едното е колумната „Лезбиан, бајсекшуал, геј, трансџендер – модернизам“ која може да ја прочитате подолу, на Петар Марков  , првично објавена на порталот „Струмица денес“. Авторот е потпишан како студент, колумнист и истражувач во областа на политиката.

Наспроти ова, пренесуваме и „Писмо на еден Хрват, атеист, педер:  Ние излегуваме од плакарот повеќе од кога било!“  во кое еден „Хрват, атеист, педер“ им порачува на иницијаторите на референдумот дека не можат да ја запрат еманципацијата на ЛГБТ-заедницата.

Иако навидум двете гледишта околу оваа тема не можат да се споредат, сметаме дека нивното конфронтирање може да придонесе за дебатата која деновиве повторно се разви по ова прашање.

[Колумна] Лезбиан, бајсекшуал, геј, трансџендер – модернизам

[Колумна] Лезбиан, бајсекшуал, геј, трансџендер – модернизам 

Гледам и не можам да поверувам што деновиве се случува во Хрватска. Значи во оваа држава по своето осамостојување прв пат се организира референдум, само неколку месеци откако стана членка на Европската Унија. Референдумското прашање гласи: „Дали сте за тоа да во уставот на Република Хрватска се внесе одредба во која бракот е животна заедница помеѓу маж и жена?“ Супер, демократски!

Иво Јосиповиќ, претседателот на Република Хрватска вели: „Не би било добро Хрватска да се легитимира како земја на нетолеранција и неприфаќање на оние поинаквите кои се малцинство во ова општество“. Тој повика граѓаните на неговата држава да гласаат „против“, односно да ги поддржат хомосексуалците, или ЛГБТ заедницата или како и да е, онака Европски. Некако слично како кај нас во 2004 кога некои прашања не заслужуваа одговор, но за тоа во друга прилика.

Имено, мене лично не ми е многу важно дали во Хрватска ќе успее референдумот или не, мислам дека ќе успее но еве, не ме интересира,  она што ме загрижува е што и кај нас, се посилно дува ветерот кој полека го вее виножитото, а текот на настаните во Хрватска можат да ни послужат како пример, да воочиме каде, и кон што води се погласната пропаганда.

Колку и да сме европски расположени, некои работи едноставно неможат и несмеат да поминат, неможе да се дозволи разнебитувањето на македонската чест и традиција, не секоја мода е за следење. Конкретно за оваа, која „демократски“ ни ја проповедаат се по интензивно, вредно е да се погледнат примерите и искуствата од некои „веќе модернизирани“.

Се започнува со организирање на паради. Демократски е да се излезе и да се искаже своето мислење, но не и да се наметнува, а тоа се случува кога толеранцијата не толерира.  Патем, секој може да биде што сака, но неможе нешто што не е физиолошки да стане дел од физиолошкото живеење на секој, а камоли да се практикува. Тоа би било еквивалент на донесување закон за самоукинување на човечкиот род. Јас разбирам дека можат да се случат „грешки“, и да се прифатат такви какви што се, патологија има насекаде, но како да се дефинира физиологијата која врши промоција на оваа патологија, незнам, етапно програмирана еутаназија?

Ако ова не се превенира следува легализација на истополови бракови. Законски амин за “демократски„ наметнати норми и вредности. Тати+тати=љубов… тоа ќе треба децата и најмладите да го учат во училиштата, останатите не би биле модерни нели, би требало да се анулира природната диференцијација помеѓу половите со т.н. ослободување од половите стереотипи така што на едукаторите ќе им се забрани да се произнесуваат со заменките „тој“ или „таа“. Приказните за женствената Снежана и маженствениот принц би биле заменети со небулозни форми на полова експресија. Наместо на марш за зачувување на природата, ќе се појави и се повеќе ќе се зголемува фреквенцијата на кадрите од геј парадите во кои учествуваат деца со цел ширење на толерантноста во општеството.

Моментот кој мене најмногу ме загрижува е кога на овие луѓе им се дозволува посвојување на деца. Неможам да замислам поморбидна ситуација за детенце кое е создадено од машки и женски родител на каков и да е начин, детенце кое е како сунѓер за впивање информации да има пред себе „рол модел“ со настрана или уште полошо без полова ориентација и афинитет. Детскиот капацитет за расудување е премал да се соочи конфликтните норми поставени од своите „родители“. Во најмала рака не би било фер детенце да биде осудено на живот исполнет со конфликти, и разберете, никогаш, ама буквално никогаш љубовта кон тоа дете неможе да биде иста како што би била во ситуација со двајца, биолошки родители.  Еве, на крај, нека биде полнолетно и самото нека одлучи дали сака да биде посвоено од родители кои не се компатибилни со физиолошка репродукција, кревкиот детски мозок може да се изманипулира и да се искриви перцепцијата за општествените полови норми.

Има да, во светот има држави каде овој проект „функционира“, но вредно е да се спомене и што друго функционира се така глатко, во рамките на законот и пред очите на јавноста. Еве да го земеме случајот со „родители“ лезбејки од САД, Калифорнија. На посвоеното дете со машки пол му даваат хормонални таблети со образложение дека „му заштедуваат време“ во процесот на потенцијална промена на полот која може да се изврши веќе на 15 години, со тоа што го забавуваат неговото нормално, физиолошко, полово созревање и изјавуваат дека барањето за промена на полот нивното дете го пројавило уште од три годишна возраст. Сметајќи дека таблетите ќе ја зезнат природата, на ова момче ќе му пораснат гради, гласот нема да му мутира, а се останато за „поправање“ ќе биде дадено во рацете на хирургот.

Луѓе, овде не станува збор за професија или хоби, се работи за ПРОМЕНА НА ПОЛ, а доволно оправдување за ова е „желбата“ на тригодишно дете и предобрите родители кои се спремни да направат се за да ја исполнат оваа негова желба. Јас на тригодишна возраст се восхиував и сакав да бидам лав, а замислете мајка ми не ми купи кафез и сеуште го пржеше месото пред јадење. И така мајка ми која е традиционална личност ја обвинив што затоа што не е модерна и денес неможам да трчам со стотка на час, таа е старомодна и ме уназадила!

Во Франција, приведен е човек кој носел маичка на која стоела апликација со традиционална форма на семејство. Четири фигури, две поголеми машка и женска и две помали, што логично би симболизирале мајка и татко заедно со братче и сестриче, и еве одеднаш гледаме ескалација на толеранцијата.

Во Шведска, машките деца, а и повозрасните се принудени да уринираат седнати, оп, нова форма на стереотипизација! Во учебниците на овие луѓе, наместо „тој“ и „таа“ се среќава форма „HEN“ чија употреба треба да избегне пвреда на чувствата на членови на ЛГБТ заедницата во општеството… во името на демократијата.

Во тоа име, во Холандија организација „Мартин“ која има околу 600 члениви, чиј основач е Мартин Аутенбогаард, педофил, се залага за легализација на полови односи помеѓу возрасни и деца. Подоцна, педофилите создаваат и своја партија со која учествувале на изборите. Овој клуб на својот официјален сајт дури може да побликува фотографии од деца „за лична употреба“ и тврдат дека по законски пат ќе издејствуваат одобрување на полови односи со деца на секоја возраст, па и новородени.

За медиумската куќа КП МОСКВА на 24 април 2013 година претседателот на холандската партија на педофилите изјавува:

Успесите на хомосексуалците им даваат крилја на педофилите. Ние ќе докажеме на општеството дека за сексот нема возраст, ние по законски пат ќе го постигнеме следното:

Сексуални дејствија да можат  да се извршуваат со лица на различна возраст, ќе ги симнеме сите табуа и забрани, се започнува со провокација. На почетокот ќе има скандали, шок, забрани, сите ќе бидат ужаснети, а после половина година тоа веќе не е скандал. Да се потсетиме како започна геј движањето. Пред 50 години гејовите ги бркаа од работа поради нивната сексуална ориентација а денес општеството ги казнува оние кои им се спротивставуваат. Тоа е само почеток, педофилите ќе го спасат овој свет од сексуална незадоволеност, дури тоа да се случи и после 10-20 години, ние ќе победиме.“

Да, и јас гледав со вчудоневиденост, но како што денес ја гледате ироничната насмевка на исполнетост на лицето на учесниците во геј парадите обезбедувани од полицијата, така утре ќе ги гледаме истите насмевки на исполнетост на педофилите кои ќе ги задоволуваат своите гнасни сексуални фантазии со некое 6 месечно бебе.

Во човечкиот организам многу често се појавуваат ракови клетки, но здравиот и силен организам веднаш ги уништува и ја одржува хомеостазата, а кога не е во состојба да реагира и да ги уништи овие клетки додека се малку, тие се размножуваат во толкав број што тие го уништуваат организмот, Ве молам сами направете ја корелацијата.

Луѓе, ова е болест на која мора да и се избегне озаконување. Гледајќи од медицински аспект навистина станува збор за патологија, а секоја болест има своја историја. Зошто на целиот свет му се налага дека хомосексуализмот е норма? Пропагацијата произлегуваат од хермафродити, тоа се единки не многу добра наследност. Токму од овие 70% се хомосексуалци, социјални паразити, оние кои „го владеат светот“. Зошто е потребна „нормалноста“ на хомосексуалците? – За да покажат дека нивната состојба е нормална, дека сето тоа е нормално, дури и модерно, кул… но е достапно само за „избраните“.

Но што кријат?

Сите знаеме дека има една состојба на зголемување на штитната жлезда, Базедова болест. Вообичаено, Базедовата болест е лесно зголемување на штитната жлезда, околу 10-20%, тоа е слабо зголемување, но кога штитната жлезда ќе се зголеми два пати од нејзината нормална големина тоа се смета за сериозна патологија. Тогаш се врши ресекција и отстранување на половина од тироидната жлезда со цел да се врати во нормални размери. Според медицинските истражувања, со помош на скенери е утврдено дека кај хомосексуалците, кај мажите, хипофизата е 4 пати поголема од онаа кај нормалните мажи, а кај жените хомосексуалки е 2 пати помала од онаа кај нормалните жени. Ако се земе како норма дека нормалната големина на хипофизата кај жените е двапати поголема од нормалната големина на хипофизата кај мажите, произлегува дека доколку кај жената има патологија, големината на хипофизата ќе биде со еднаква големина како кај нормален маж. Што значи, хомосексуалноста е ПАТОЛОГИЈА. И да, не е потребна маргинализација на овие луѓе, но е потребнно подложување на сериозен медицински третман.

Едноставно, НЕ за „модернизација“ на општествените норми!

Петар Марков

Авторот е студент, колумнист и истражувач во областа на политиката

Извор: strumicadenes.mk