Изложба на плакати од годинашниот конкурс на „100 Илјади поети за промена“

Вечерва со почеток во 21 часот, како дел од #ЅидНаУметноста, Здружението за развој на културата и заштита на културното наследство „Контекст-Струмица“ во соработка со бар „Нагоре“ ќе ја отворат изложбата на плакати кои беа се дел од конкурсот за плакати „100 Илјади поети за промена“ за 2023 година.

На изложбата ќе претставени 12 дизајни од исто толку автори, а по изложбата е најавен ди-џеј сет на локалниот техно диџеј во подем „NULL“.

На конкурсот „100 Илјади поети за промена“ биле вклучени повеќе од 200 поети и 20 дизајнери.