Изданија од домашни музичари од прва половина на 2023 година

Веќе скоро поминува првата половина од 2023, па решивме да склопиме листа со музички албумски изданија од македонски артисти што ги слушавме изминативе шест месеци. Листата содржи долги LP-а и пократки EP-a, без жанровски ограничувања, изданија од целиот музички спектар. Се’ на едно место – албуми каде се вклучени искусни или надоаѓачки состави, музичари и продуценти.

Ади Имери – Трнодол

Хајка – Мека машинаPeach Vice – Ekipizza

Filip Bukrshliev & Blagojche Tomevski – Something Lonely in The Bone

Undone​/​Ronit Bergman – 997 Days To Wisdom

Noviot Pochetok – Endless Endeavors

Стих Наумов – Злобода

Gala – TheaterepublikDobrila & Dorian Duo 2: Пиле Шарено

Искра – Mother Earth Mother BoardКултурно Уметнички Работници – Панк Кабаре

Raxhastan Radio – Raga Drop

Funk Shui – Никогаш пак

Dubnotic X Dejalum – Bioluminescence

Tonyo San – Чувари на грувот 

Харaкири – Харaкири

Последен удар – Сега и засекогаш

Saidon – Saidon

Toni Dimitrov – The Myth Of The Machine

The Ooze – Sub Human

Kuzman – Fine Wound

Tengri & Egon’s Embrace – Bal & Kan

Димитра – Работ на акција


*Изданијата се наредени по датум на објава

Листата ја селектираше: Бојан Шашевски