#ИнстаИлустрации – Наум Јамовски

Наум Јамовски работи како правник, но дизајнот и илустрациите се нешто што од секогаш го привлекувале, а од неодмна започна активно да се занимава во ова поле.

Него веќе го имавме во компилација со илустрации каде повеќе домашни дизајнери преку своите дела се обидоа да ја подигнат свеста против ширењето на коронавирусот.

„Инспирација добивам од секојдневието, начинот на живот, од книги, филмови, познати настани и личности ( историски ) итн“, вели тој за Радио МОФ.

Јамовски е уште еден илустратор кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Наум Јамовски (@n.jamovski) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Наум Јамовски (@n.jamovski) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Наум Јамовски (@n.jamovski) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Наум Јамовски (@n.jamovski) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Наум Јамовски (@n.jamovski) on