#ИнстаИлустрации – Андреј Павлов, Echo_of_the_eqinox

Андреј Павлов е млад уметник од Скопје за кој Радио МОФ веќе пишуваше. Тој во јуни ја одржа својата прва самостојна изложба на која ги претстави своите суперхерои со илустрации од архитектурата на градот.

Тој стана препознатлив на Инстаграм преку својот „one line“ стил, што веќе скоро 2 години го работи, односно црта ликови и тела, со една линија, поточно со еден потег.

Павлов е уште еден илустратор кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрација. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

Buildings.

A post shared by Andrej Pavlov (@echo_of_the_eqinox) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrej Pavlov (@echo_of_the_eqinox) on

 

View this post on Instagram

 

Love.i.Love.

A post shared by Andrej Pavlov (@echo_of_the_eqinox) on

 

View this post on Instagram

 

The.immortal.iron.fist.

A post shared by Andrej Pavlov (@echo_of_the_eqinox) on

 

View this post on Instagram

 

To the Brave.Fearless.and.Extraordinary To.all.of.you

A post shared by Andrej Pavlov (@echo_of_the_eqinox) on

*Доколку и ти си илустраторк/ка и сакаш да споделиш дел од твојот труд со нашата публика, пиши ни на нашиот Инстаграм профил, или на info@radiomof.mk