[Инфографик] 14 начини за подобри велосипедски патеки

Откако се појави веста за новата велосипедска патека во Копенхаген, Данска, која ги воодушеви почитувачите на овој вид градски транспорт, еве уште една инспирација за градските власти во Македонија. Досегашните искуства со велосипедската инфраструктура во нашите градови најблаго кажано не се најдобри, па еве можност за властите правилно да ја насочат својата волја (онаму каде што ја има) за побезбеден амбиент за велосипедистите. Кај овие предлози,предвид се земени нивото на заштита на велосипедистите, цената за изградба на патеките, нивната трајност, но и естетскиот ефект.

[Инфографик] 14 начини за подобри велосипедски патеки

Извор