Графити фест утре во Куманово

Центар за меѓукултурен дијалог заедно со млади уметници од градот во недела (29 септември) ќе го организира првиот Графити фест на тема “Урбанизирај се за мир, љубов и заедништво “.

Графити фест утре во Куманово

Настанот се реализира со цел да се остави простор на младите уметници да се искажат за доброто на градот, а во исто време да го намали нивото на вандализам на јавниот простор- велат од Центарот за меѓукултурен дијалог.

Фестивалот ќе се одржи пред младинскиот центар МултиКулти, месната заедница Тоде Мендол со почеток во 11 часот.

Настанот се случува откако непознати навивачи-вандали пред неполн месец ги исчкртаа ѕидовите на центарот МултиКулти и ги избришаа испишаните пораки за толеранција.