[Галерија] Тетовчани делеа маски за заштита од загадениот воздух

Група млади активисти од Тетово денеска делеа маски на случајните минувачи во центарот на градот, за да се заштитат од загадениот воздух, како и да ја кренат свеста за загадувањето во градот.

Младите на плакати напишаа пораки за почист воздух, кои ги поставија на неколку места во градот. Освен со загадениот воздух, Тетово се соочува и со проблеми со отпадот и главната депонија, која сега е преместена на нова, скандалозна локација – во непосредна близина на силоси со жито и неколку фабрики во кои се произведува храна.

Во продолжение погледнете ја фото галеријата од денешната акција против загадувањето.

[Галерија] Тетовчани делеа маски за заштита од загадениот воздух

[Галерија] Тетовчани делеа маски за заштита од загадениот воздух

[Галерија] Тетовчани делеа маски за заштита од загадениот воздух

[Галерија] Тетовчани делеа маски за заштита од загадениот воздух

Фотографии на Бобан Костадиновски.