[Галерија] Креативци и уметници даваат нов живот на стари слики

„Најдете слика од гаражна продажба, од ‘trift store’ или од ѓубре и потоа додаде нешто свое. Додадете чудовишта! Додадете НЛО! Можеби некои ласери? Објавете го резултатот! Сликите пред и потоа се ценети. Не се дозволени дигитални работи, само традиционално пресликани дела со вистинска физичка боја“.

Вака гласи повикот на Repaintings, заедница на креативци и уметници на Reddit кои пресликуваат, даваат нов живот и нови елементи на слики што се заборавени или фрлени. Групата е посветена на „пребојување и трансформирање“ на ваквите дела, а некои од членовите се неверојатно талентирани.

Погледнете дел од креациите, објавени преку BoredPanda: