[Галерија] Фотографии од природата што ги одбележаа ТИФА 2023

На Меѓународните награди за фотографија во Токио (ТИФА) имаше илјадници пријавени во повеќе категории, каде млади и искусни фотографи испраќаа разновидни автентични и креативни дела.

Особено се истакна категоријата „Природа“, каде фотографите понудија моменти од дивиот свет, било да се тоа со животни, загрозени шуми, природни феномени, ледени или тропски предели, ретка убавина „фатена“ на макро фотографија…

Во продолжение, погледнете ги 20-те најдобри уметнички дела од природата на ТИФА, објавени преку интернет заедницата на BoredPanda: