Домашни албуми од 2022 што можеби ги пропуштивте  

Во време кога се прават ретроспективи за 2022-ра, решивме да потсетиме и на домашни албумски изданија што беа објавени изминатава година. Можеби нешто пропуштивте, еве пак шанса да чуете, или репризно да се навратите на некое музичко парче:

Vagina Corporation – Време е!

Corrosion – Pinhead

Aлембик – Alembic

Ronit Bergman (Pudding) – To My Nervous System With Love

Sethstat – Soba 107

Lufthansa – Davor 

Taxi ConsiliumSpiritual Car Wash

Divogradba – Divogradba

Занаду – Соништа

Red18 – Red18’s Grit

Арлекин – Извор на главоболките

Foolish Green – Soul Revival

Mooger Fooger – Дом на змии и влекачи

Стој, После! – Умре ти, се родив јас

Александар Ордев – Емисија

Pijan Slavej – Pijan Slavej 

Amplidyne Effect – Moribund Neighborhoods

Вселенаутика – Есенски песни