„Добра идеја фестивал 2021“ од 14 септември во четири градови

Во организација на здружението „КУЛТИ ВАТОР“ од Скопје, во периодот од 14 до 22 септември низ четири градови низ Македонија ќе се одржува фестивалот „Добра идеја фестивал 2021“.

„Мисијата и целта на овој фестивал кој се одржува десетина години се едни и единствени- промоција на млади артисти од македонската музичка сцена и нивната квалитетна авторска музика и мултиетничноста на изведувачите како еден од главните ‘џокери’ која го прави овој фестивал вистински богат“, информираат од „КУЛТИ ВАТОР“.

На фестивалот ќе настапат преку 30-ина изведувачи. Сите настани започнуваат од 21 часот, а влезот е бесплатен за сите посетители, со почитување на сите мерки и протоколи за заштита против КОВИД-19.

Настанот е поддржан од Министерството за култура.

Распоред на фестивалот:

14.09.2021 Дом на култура – Кавадарци, Man in a Suit (концерт), Диџеј Пере Мелов
17.09.2021 Дом на култура – Св Николе, Дина Јашари Дуо (концерт), Диџеј Раста Гирл
18.09.2021 Дом на култура – Гостивар, Stoned Hedge Бенд (Концерт), Диџеј ЧАрли
22.09.2021 МКЦ – Скопје, Алембик (концерт), Диџеј Сезер Салихи