Детска работилница на 3 ноември – „На Кале со дечиња, кучиња и мачиња“

Буден Театар во сабота (3 ноември) ги повикува граѓаните сите заеднички и’ ја оставарат желбата на Ника.

Истовремено, Кале повторно да стане омилено место за прошетки.

„Од летото кога Ника ни ја испрати својата фотографија (преку конкурсот н.з.), Кале веќе се промени. Сега тревата е искосена, и влезот не се наплаќа. Она што недостасува се дечињата, кучињата и мачињата. Дојдете со нив, и бидете дел од детската работилница со Буден Театар која ќе започне во 12 часот“, соопштува Буден Театар.