Денес изменет сообраќајниот режим во Скопје

По повод денот на независноста во централното градско подрачје во Скопје на 08 септември, среда, ќе се одржи централна прослава „30 години независност“.
Од Владата информираат дека поради генерална проба за настанот, денес,  од 07:30 до 12:30 часот и од 15:30 до 20:00 часот затворени за сообраќај ќе бидат неколку улици. Изменет ќе биде сообраќајниот режим на улиците
  • бул. „Кочо Рацин“ на потег од крстосницата со бул. „Кузман Јосифовски Питу“ до ул. „Кирил и Методиј“.
  • ул. „11 Октомври“ на потег од ул. „Крушевска Република“ до ул. „Димитрие Чуповски“.
  • ул. „Филип Втори“ на потег од бул. „Гоце Делчев“ до ул. „11-ти Октомври“.
  • кеј „13–ти Ноември“ на потег од ул. „Филип Втори“ до бул. „Кочо Рацин“.
  • ул. „Мирче Ацев“ на потег од ул. „Филип Втори“ до бул. „Кочо Рацин“.
  • ул. „Димитрија Чуповски“ на потег од порта Македонија до бул. „Климент Охридски” и
  • ул. „Даме Груев“ од крстосница со ул. „Македонија“ до ул. „11-ти Октомври“.
„Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот по овие улици, при што сообраќајот ќе се пренасочува по околните сообраќајници“, велат од Владата.

Од Секторот за внатрешни работи Скопје апелираат до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници по сообраќајниците каде што ќе се одвива настанот, со цел безбедност на сите учесници во сообраќајот.