„Бруталиск“ организира женска недела со бројни културни настани

Со шест настани за возрасни и еден за деца, КЦ Бруталиск од вторник (5 март) започнува со тематска недела која ќе трае до 11 март.

„Неделата завршува со хуманитарен настан за донации за Леноид и Тара, викендот е исполнет со стенд-ап, промоција на книга со пет македонски поетеси, детска работилница и два настапи на локални диџејки, а започнува со традиционалниот вторнички квиз овојпат наречен ‘Женски Квиз’“, се вели во соопштението.

Во продолжение агендата:

Вторник 05.03.2024:

-Женски квиз во 20 часот

Петок 08.03.2024:

– Осмомартовски Стенд Ап со Софија Ристевска Петрушева во 20 часот

– Holiday Friday со DJ Ivana Dragsic од 21 часот

Сабота 09.03.2024:

– Бесплатна креативна работилница за деца – 11ч.
Осмомартовски честитки со Доротеј Нешовски

– Промоција на книга : Нејзината песна од 19 часот

Станува збор за мала поетска компилација од пет современи македонски поетеси – Весна Ацевска, Магдалена Хорват, Николина Андова Шопова, Лидија Димовска и Будимка Поповска, по избор на Пандалф Вулкански.

– Vanilla Saturday со DJ Disco Ninja од 21 часот

Недела – 10.03.2024

– Хуманитарна забава за Леонид и Кара со почеток во 20 часот

-Пет различни локални диџеи (DJ Abel x cynn, Lagi, Peteljavashе, Dimchuga, Sexy Marsa, Arzu)