Активистка од Тетово преку постери ги поттикнува граѓаните „да мислат малце“

„Мисли малце“ порачува младата активистка Елена Савеска од Тетово која од неодамна започна иницијатива за подигање на јавната свест за општествени прашања. Таа постави постери со најразлични пораки низ градот.

„Вистинските мажи плачат“, „Луѓето се поважни од профитот“, „Менструацијата е природна и нормална појава и нема потреба да се крие“, „Нема ваши и наши, туку сиромашни и богати“, се само дел од пораките кои ги упатува Савеска.

Пораките и постерите се напишани на македонски, албански и ромски јазик. Во продолжение, погледнете дел од нив:

🏳️‍🌈 Jас и ти сме луѓе исто како ЛГБТИ+.

🏳️‍🌈Unë dhe ti jemi njerëz njejtë si LGBTI+.

🏳️‍🌈Me hem tu sijam manuša isto sar o LGBTI+.

#МислиМалце
#MendoPakëz
#MislinHari

Posted by Мисли Малце – Mendo Pakëz – Mislin Hari on Sunday, November 1, 2020

🔴 I menstruacija tani prirodno thaj normalno pojava thaj nane potreba te garavipe.

🔴 Cikli menstrual është dukuri e…

Posted by Мисли Малце – Mendo Pakëz – Mislin Hari on Monday, October 26, 2020

❌ Na bi trebela te dara tar i policija.
❌ Не би требало да се плашиш од полицијата.
❌ Nuk do të duhej të keshë frikë nga policia.

#MislinHari
#МислиМалце
#MendoPakëz @ Tetovo

Posted by Мисли Малце – Mendo Pakëz – Mislin Hari on Friday, October 23, 2020

💧Burrat e vërtetë qajnë.

💧O čačutne murša rovena.

💧Вистинските мажи плачат.

#MendoPakëz
#MislinHari
#МислиМалце @ Tetovo

Posted by Мисли Малце – Mendo Pakëz – Mislin Hari on Wednesday, October 21, 2020