Златните времиња на скејтбордот низ фотографии

Културата на возење скејтборд во Калифорнија остави значителен белег на спортскиот идентитет во Америка. Фотографот Hugh Holland во целост го претстави духот на златните времиња во неговиот фото албум „Locals Only: California Skateboarding 1975-1978“.

Сушата што ја зафати Калифорнија во 70-тите помогнала да се развие сјетбордингот, овозможувајќи им на децата да се возат низ целиот град на обична дрвена даска со тркала, за разлика од денешните модерни скејтборди.

И покрај тоа што самиот Holland возел скејтборд, тој поминал три години во документирање на оваа супкултура. Во продолжение, погледнете дел од неговите фотографии.