Златен медал за сликарот Синиша Кашавелски од „Mоndial art academia“ во Париз

Интернационалното жири од „Mоndial art academia“ во Париз му додели златен медал за сликарство на кумановскиот уметник, Синиша Кашавелски.

Признанието го доби за неговата слика „Vita Nuova“. Тој е амбасадор на уметноста од Македонија во оваа организација.

Претходно оваа слика беше изложена во Лувр, во Париз каде доби одлични критики од јавноста.

Кашавелски лани доби гран при на Art Eхpo во Венеција, каде беше апсолутен победник во својата категорија. Во јуни, беше награден со златен орден за заслуги во уметноста од Асоцијацијата за уметност, наука и книжевност на Франција, по што следуваа и наградите „Giulio Cesare“ и „The Best  Contemporary Artist- 2018“.

Кашавелски учествуваше и на изложбите во Сингапур, Art Expo во Куала Лумпур и на престижниот есенски салон во Париз.