Животот во Северна Кореја низ фотографии

Иако фотографирањето во Северна Кореја е строго контролирано, фотографиите кои се направени во оваа држава можат да дадат приближна слика на тоа како тече секојдневието за луѓето во Северна Кореја.

„Гардијан“ потпирајќи се неколку извори ја објави оваа фото-галерија со кој се фрла поглед на повеќе сегменти од живот во Северна Кореја, на работата во фабриките, јавниот превоз, образованието.

1

North Korea

NKOREA-SKOREA-WAR-ARMISTICE-ANNIVERSARY

5

North Korea Daily Life

North Korea Pyongyang Marathon

North Korea

9

Delegates Visit Kaesong Industrial Complex

12

Извор: Гардијан