Заврши продолжениот зимски распуст, учениците од утре на настава

Околу 270 000 ученици, од кои 188 000 основци и 80 000 средношколци, утре ќе се вратат во училишните клупи за почетокот на второто полугодие од учебната 2016/2017 година.

Зимскиот распуст беше продолжен со два дополнителни наставни дена (18-ти и 20 јануари), по препораката од Комисијата за заразни болести и Министерството за здравство да се избегне опасноста од ширење на грипот.

Од наредниот понеделник, пак, 30 јануари, ќе почне екстерното тестирање на 18 600 матуранти, кое ќе трае до 3 февруари 2017 година.