Запросување го блокираше сообраќајот во Истанбул, младоженецот уапсен

Во уште еден несекојдневен случај на јавно запросување, неименуван Турчин го блокирал автопатот во населбата Бахчелиевлер во Истанбул за да ја запроси девојката, предизвикувајќи огромен сообраќаен метеж.

Тој и неговите пријатели минатата недела со седум автомобили формирале колона, затворајќи дел од автопатот Д-100, по што момчето излегло од автомобилот и на средината од коловозната лента ја побарало девојката за жена, пред очите на стотици запрепастени возачи.

Запросување го блокираше сообраќајот во Истанбул, младоженецот уапсен

Полицијата ги искористила снимките поставени на социјалните мрежи за да ги идентификува младоженецот и шестемина негови пријатели, кои кратко потоа се уапсени, а полицијата им ги задржала возачките дозволи. Тие ќе одговараат за предизвикување опасност во сообраќајот.