Започнува серијата „BiCurious“ на „Квир Клуб“ поткастот

Со почеток од 25 август започнува серијата „BiCurious“ на Квир клуб, поткастот на тимот на „Скопје прајд“.

„Квир клуб“ е подкаст на Стефан Петровски и Искра Дочовска. Поткастот ќе обработува најразлични теми, од тековни политиките и случувањата локално и глобално ниво, но и квир филм и серии, лични анегдоти и приказни кои инспирираат.

Истовремено поткастот ќе содржи и  интервјуа и гостувања на поддржувачи. Поткастот е достапен за слушање тука.

 

Поткастот кој започна за време на „Виртуелниот прајд“ ќе објавува по две епизоди месечно.

„Освен теми за квир теми и серии, следи лето на видливост на бисексуални луѓе – каде со Искра ќе ги документираме и интервјуираме приказните на овие луѓе во нашата држава“, истакна Петровски, еден од водителите на поткастот.