Започнува Dimensions Festival во Пула

Започнува Dimensions Festival во Пула

Десет стејџа, 244 изведувачи и пет дена постојана забава,ова организаторите го ветуваат за годинешното издание на Dimensions Festival во Пула, на самото хрватско крајбрежје.

Непосредно по завршувањето на Oulook Festival, лоциран на магичната тврдина Punta Christo во Пула,  од 4 до 9 септември се отвараат портите за љубителите на „underground“ електронската музика.

Започнува Dimensions Festival во Пула

Префинетиот избор на артисти и широкиот спектар на музика која варира од техно, хаус, електоника, ДнБ и хибридни бас комбинации со исечени ритмови, како и високото ниво техничка подготвеност е она што го доведе овој фестивал на второто место на листата на „Топ 10 фестивали“ според Resident Advisor.

Започнува Dimensions Festival во Пула

Листата на изведувачи е долга, еве дел од оние кои ќе бидат дел од  Dimensions Festival: Bonobo, Andrea Triana, Model 500, Mouth Kimbie, Theo Parrish, Moodymann, Tony Allen, Pantha Du Prince, Derrick May, Martyn, Mala in Cuba, Kode 9, Boddika, Loefah, Jimmy Edgar, Pearson Sound, Floating Points, Trevino, Dave Clarke, Indigo, Fracture, Marcus Intalex, dBridge, Loxy, Sceptical, XXXY…