Зачлени се во Учиме право клуб во МОФ или во твоето училиште

Учиме право програмата (Street law) и оваа година ги охрабрува и поканува сите заинтересирани средношколци од трета година да се пријават и да земат активно учество во Учиме право клубовите во нивните училишта или во просториите на Младинскиот образовен форум (МОФ).

Зачлени се во Учиме право клуб во МОФ или во твоето училиште

Што е всушност Учиме право?

Учиме право е програма во рамките на Неформално образование која преку интерактивни методи има за цел да им го доближи правото, демократијата и правниот систем, да ги запознае со нивните права и обврски, како можат да ги остваруваат, но и заштитат кога истите им се загрозени или прекршени. Учиме право програмата ја спроведуваат млади предавачи – студенти и дипломирани правници преку интерактивни методи и неформална комуникација со средношколците и цели преку своите активности да придонесе кон создавање на активни млади граѓани кои ќе придонесат за целокупниот развој на општеството.

Зошто да се пријавам?

– да посетам различни институции и да видам како и што работат;
– да бидам дел од голем број на симулации каде преку глума и игра практично ќе научам многу работи;
– да учествувам на разни обуки, тренинзи, семинари и Летна академија преку Учиме право или МОФ;
– за да разбирам повеќе и полесно што се случува во Република Македонија и во светот кога ќе слушам вести или читам весници;
– да запознаам голем број на врсници од цела Македонија;
– да добијам сертификат за успешно завршена обука, со кој ќе го надоградам моето CV.

Каде и како да се пријавам?

Испрати ни мејл на ucime_pravo@mof.org.mk, или
Побарај не на 02/3 139 692 (локал 105) и разговарај со Димитар, Кристина или Сандра, или
Посети не во МОФ на ул. Дренак бр. 34-А во Кисела Вода