„Youth fest“ – младински приказни, бендови, базар и изложба во МКЦ

Во Младинскиот културен центар на 7 април (недела) од 12 до 18 часот ќе се одржува „Youth fest“.

„Што е важно за младите? Нашите приказни се важни. Нашата солидарност. Зборовите се важни. Музиката. Различноста е важна. Воздухот што го дишеме, нашето образование, нашите идоли. Слободно да се изразуваме. Нашите идеи, нашата самодоверба, нашите занаети“, велат од Младинискиот совет на амбасадата на САД, кои се организатори на настанот.

Од таму потенцираат дека сето ова е важно, но иста така треба да го прослават.

„Ни требаат другите да ги слушнат нашите приказни, ни требаат другите да не’ видат кои сме и како сите сме поврзани за да можеме да одиме напред. Да градиме самодоверба, мостови и да се забавуваме. Да си дозволиме да бидеме млади. И токму тоа ќе го правиме. Славејќи се себеси. Славејќи ве вас. Ќе го прославуваме она што не’ прави среќни“, стои во соопштението на организаторите.

Нагласуваат дека присутните ќе ги прославуваат приказните, ќе ги поттикнуваат победите над потешкотиите со кои се соочуваат во ова општество и што е најважно ќе се забавуваат.

„Ве покануваме и вие да уживате во тоа со нас. Да слушате музика, да уживате во добра храна и во сонцето додека разгледувате низ базарот на локални занаетчии и нивните уникатни производи, а што е најважно да ја видите изложбата што ја составивме за приказните на младите луѓе во ова општество“,стои во најавата за настанот.

За музичкиот дел ќе бидат задолжени Minstrel Gallery, Cirka, DJ Ux и на крајот DJ Dino.

Настанот е организиран од Младинискиот совет на амбасадата на САД, во поддршка на амбасадата.