What a Waste S01E01

Ова е првата епизода на новата емисија What a Waste која има за цел да информира, но и алармира за најголемиот предизвик на човештвото во 21-от век- отпадот. Ова се 20-тина минути полни со исмевање на менталитети и човековите навики, но и информации за можностите на младите за бизнис и работни места во процесите на управување со отпадот.

Теми кои ќе се обработуваат се:рециклирање, circular economy,отпад од храна, е-отпад, можности за бизниси и вработување.

За време на емисијата ќе слушаме музика од познати артисти со нивни дела кои промовираат зголемување на свесноста за проблемот со отпадот.

Слушате и уживајте :) Заедно со тимот на Ајде Македонија

What a waste S01E01 by Radio Mof on Mixcloud