„Wannabe“ на Spice Girls прогласена за најзаразна песна на светот

SLAM your body down zig-a-zig ah… Колкумина од вас овој стих ги потсетува на времињата кога Spice Girls беа хит?

Песните на оваа женска група се прогласени за најзаразни во светот потврди ново истражување. Во него беа вклучени 220 најпродавани песни уште од 1940 година, а резултатите се добиени по пат на играње, во кое биле вклучени повеќе од 12 000 играчи. Тие морале да ја препознаат песната што свири.

Песната Wannabe на Spice Girls играчите ја препознале за две до три секунди, за разлика од останатите песни за кои им биле потребни и повеќе од 5 секунди.

На второ место се најде песната Mambo No.5 на пејачот Лу Бега, а Eye of the Tiger на трето место. На листата се најдоа и Лејди Гага со Just Dance, Абба so SOS, Рој Орбисон со Pretty Woman, Мајкл Џексон so Beat it, Витни Хјустон со I will always love you, Аеросмит so I don’t want to miss a thing итн.

Извор: Buka