Вулканска ерупција овековечена во неверојатно видео

Минатиот април, вулканот Calbuco во Чиле еруптираше прв пат по 1972 година, со што ги изненади и научниците и властите.

Иако фотографии и видеа од ерупцијата брзо се појавија на интернет,  „Timestorm Films“ деновиве објави одлично „тајмлапс“ видео од ерупцијата.

„Ова беше сигурно најневеројатното шоу  кое сум го видел“, вели Martin Heck кој со својата екипа го снимил неверојатното видео.