Второ издание на „Размрдај го ГТЦ“ од 27 до 30 декември

Годинава, по вторпат, ќе се одржува манифестацијата „Размрдај го ГТЦ“, чија цел е заживување на овој објект.

Од 27 до 30 декември ќе настапат домашни музички уметници, млади бендови и диџеи. Посебен дел во секој од овие денови ќе биде посветен и на најмладите, за кои има специјална детска програма.

Настанот ќе се одржи на посебно креирана сцена, која ќе биде поставена во ГТЦ и овој пат ќе биде од хуман карактер. Секој посетител ќе може да донира средства, кои фондацијата „Златна Рипка” ќе ги донира за децата заболени од карцином.

Распоред на програмата:

27.12. (четврток)
– Dj Maci stojanovic (11.30-13.30ч)
– BendOver (Kuma & Crni) (13.30-15ч)
– Dj Wish.Ko (15-17ч)

28.12.(петок)
– Dj Irie Scratch & Dj Nasty (11.30-14ч)
– Златно Славејче (14-14.30ч)
– Youtube Show (Иван Ајнштајн & Bobi Beatbox) (14.30-15ч)
– Мартин (Antenna5) (15-17ч)

29.12 (сабота)
– Драган Б. Костиќ (11.30-13ч)
– Thea and the Band (13-13.45ч)
– Youtube Show (GP & StefOnator) (14-15ч)
– Sarah Mace (15-16ч)
– Вера Јанковиќ (16-17ч)

30.12 (недела)
– Dj Cena (11.30-13.30ч)
– Macedonian All-Star singers (13.30-15ч)
– Dj Branchez (15-17ч)