Во среда се отвора лизгалиштето во СЦ „Борис Трајковски“

Во среда (4 декември) среда стартува новата сезона на лизгалиштето во СЦ „Борис Трајковски“.

Годинава, поради необично топлото време за овој период од годината, отворањето беше одложено, соопштија од центарот.

„ Од 4 декември, љубителите на зимските спортови и рекреативното лизгање конечно ќе може да се забавуваат во своето омилено зимско катче.  Вистинскиот мраз, направен по светски стандарди, како и условите кои ги пружа лизгалиштето се идеални за и оваа зима посетителите да уживаат во хокеј, уметничко и рекреативно лизгање“, велат од СЦ „Борис Трајковски“.