„Во кој свет живееме?” – изложба на Јасминка Новковска

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица вечер, во рамки на „Бела ноќ“  ќе биде отворена изложба  „Во кој свет живееме“ на уметницата Јасминка Новковска

Изложбата претставува психолошко и психијатриско истражување и ќе претстави стотина дела поделени во неколку циклуси.

Новковска дипломирала на Факултетот за ликовни уметности во Скопје во 1998 година, а во 2003 година магистрира на Националната художествена академија во Софија. Имала самостојни претставувања iдобитник е на неколку награди и признанијa, воедно членува во  ДЛУМ.