Во Дубаи се гради првиот хотел во светот со сопствена дождовна шума

Архитектите во Дубаи го градат првиот хотел во светот со сопствена дождовна шума. Планиран да се отвори во 2018 година, Хотел Роземонт ќе има околу 190 000 метри квадратину во склош на кои ќе се градат станбен и рекреативни простор, вештачка плажа и стаклен базен поставен над улиците на Дубаи.

Хотелот е дизајниран од страна на „ZAS архитекти“, а сите забавни објекти – вклучувајќи ја и дождовната шума од околу 7000 квадратни метри, ќе се наоѓаат во основата на објектот. Како град познат по вештачките острови и иновативната архитектурата, Дубаи со воодушевување го прифати проектот од 550 милиони долари кој продолжува да го редефинира значењето на зборот луксуз.

4

3

2

1

9

5

6

7

8