[Видео] Дискусија: Граѓанското општество – државен непријател на сите диктатури

Синоќа во кампот пред Владата се одржа дискусија на тема „Граѓанското општество – државен непријател во сите диктатури”, во која учествуваа граѓанските активисти Бојан Маричиќ, Никола Наумоски и Џабир Дерала, како и аналитичарот Ѓунер Исмаил. 

Дискусијата се одржа неколку часа откако лидерот на СДСМ, Зоран Заев на прес-конференција соопшти дека повеќе од 10 невладини организации со години биле прислушувани од власта.

Во продолжение погледнете го видеото од дискусијата: