[Видео] Законски недоречености ќе го менуваат недела – неработен ден

163 контроли, 34 неправилности и многу нејаснотии по еден месец од спроведувањето на Законот за недела – неработен ден. Дали новите правила ќе направат емоционално исполнети работници е рано да се каже, но работодавачите и синдикатите на старт бараат прецизирање кои дејности смеат, а кои не смеат да работат во недела. Најспорни се работењата во кафулињата, рестораните, казината.

За ова се дискутираше во новиот видео подкаст на Республика.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.