[Видео] What Difference Does It Make? – филм за создавањето музика

Филмот „What Difference Does It Make? A Film About Making Music“ кој неодамна ја имаше својата светска премиера, веќе е достапен бесплатно да се погледне или да се преземе од Интернет http://rbma15.com/ .

[Видео] What Difference Does It Make? - Филм за создавањето музика

„Замислете го животот преку музиката. Би можеле ли да го сторите тоа? Најголем дел од луѓето нема да потрошат повеќе од 2 минути во размислување за оваа идеја пред да кажат, полни со ентузијазам, колку многу би сакале да имаат музичка кариера, како се родени да го прават тоа и како не можат да си замислат да работат нешто, но и колку го сакаат живеењето за и со музиката“, пишува pulseradio.net.

Ова прашање се поставува од студиото на Ред Бул на многу гости уште од првата академија во Берлин во 1998. Минатата година Музичката Академија на Ред Бул од Њујорк го побара наградуваниот режисер Ралф Шамбрг и неговата „Mindpirates“ да направат филм за електрични импулси, инспирацијата и предизвиците на оние кои живеат со музиката. Крајниот резултат е нешто сосема невообичаено.

Филмот може да го погледнете во продолжение: