[Видео] Внимавајте со кого комуницирате онлајн

Пандемијата донесе нови правила на живот. Интернетот е сè поприсутен во нашиот живот. Но, за помалку вештите за онлајн комуникација тоа носи ризик да бидат мета на предатори. ИТ инженерите упатуваат на поголема свесност со кого комуницираме на далечина. Психијатрите велат дека пандемијата е пролонгирана стресогена состојба која од нас бара претпазливост на сите нивоа, но и која ќе доведе до оттуѓување.

Во подкастот на Республика зборуваат невропсихијатарот Методија Чепреганов и ИТ инженерот од ФИНКИ, Владислав Бидиков.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии