[Видео] Визуелно патување низ Париз дење и ноќе

Париз дење и ноќе“ е одлично петминутно визуелно патување низ француската метропола, дело на рускиот видео-двоец: Константин Коновалов и Ирина Неустроева. Користени се двете популарни техники – hyper-lapse и time-lapse, а доколку ја вклучите опцијата за титлови, може да се прочитаат и имињата на местата во Париз каде што е снимано.

Paris Day & Night from Teeter-Totter-Tam on Vimeo.