[Видео] Видеонадзор – безбедноста наспроти приватноста

Видеонадзорот е интересен модерен феномен – насекаде околу нас, секојдневно се поставуваат безбедносни камери, кои ги снимаат нашите животи. Дали во денешниот свет безбедноста и борбата против криминалот е е поважна од заштитата на приватноста? Дали користа од камерите ја надминува потенцијалната штета врз правата на луѓето кои се снимени? Погледнете го видеото на Радио МОФ, чиј автор е Жарко Настоски: