[Видео] Велосипед со подвижен рам

Компанијата „Trocadero Fixie“ изработи велосипед кој изгледа како и секој друг, се додека велосипедистот не го отклучи рамот, со што ги ослободува тркалата да се движат надвор од линијата на усогласување. Новиот велосипед им овозможува на возачите да искусат сосема различен агол додека возат. Иако задниот дел се придвижува, според велосипедистите на видеото, се чини дека не е толку тешко да се насочуваат двата краја на точакот, и притоа да се одржува рамнотежа.