[Видео] Велосипед плете шал за 5 минути

„Cyclo Knitter“ е машина во чија основа се наоѓа статичен велосипед, дизајнирана од студентот Џорџ Барат-Џонс. Направена е од едноставна комбинација на делови од дрво и велосипед, и им овозможува на нејзините корисници да си сплетат шал додека вежбаат. Баррат-Џонс се сетил на ова додека еден ден го чекал возот во Ајндховен.

Погледнете го видеото во продолжение:

Cyclo Knitter by George Barratt-Jones from George Barratt-Jones on Vimeo.