[Видео] Вечерашните говорници во кампот пред Владата

Како дел од програмата, вечерва во кампот пред Владата се обратија неколку говорници, кои зборуваа на тема: „Зошто сум тука“. По ова, уследи музичката програма, во кој настапија Игор Узунов, Леана Таќи и тетовскиот бенд Këpurdhat („Печурки“).

Еве делови од говорите на Жарко Трајановски, Румена Бужаровска, Васко Лазаревски и Радмила Шеќеринска: